3 FILM

De herinneringen van jou aan je dierbare gebundeld in een film met foto’s, video’s, muziek en/of tekst.
Zodat je dierbare altijd is waar jij bent.
3.1 CAPTURE YOUR MEMORIES

We gaan stilstaan bij jou en de herinneringen aan je dierbare. We zoeken samen foto’s, video’s, muziek en tekst uit en maken een keuze voor de verhaallijn. Vervolgens ga ik de film vormgeven of ik leer jou hoe je dit kan doen.⁣ Dit traject bestaat uit meerdere contact momenten en ik kom twee keer bij jou thuis.⁣

3.2 CAPTURE IN ONE DAY

We komen één dag samen. We spelen in op jouw wensen en bekijken samen waar de focus naar toe mag zodat jij verder kunt met het vastleggen van jouw verhaal. ⁣⁣

Het maken van een film kan je ondersteunen op ieder moment in een rouwproces.

Of je nu een film maakt vóór of na een overlijden, het is altijd een dankbare reis. Je kunt een film afspelen bij een afscheidsceremonie maar ook voor jezelf. Met een film kun je overal en op ieder moment terug naar de liefdevolle momenten.

HOE HET WERKT?

Het ‘Capture your memories traject’ ziet er in grote lijnen zo uit:

Verdieping. Voorafgaand aan een kick-offsessie stuur ik je een vragenlijst via de mail. De antwoorden geven een beeld van jou en jouw verhaal in relatie tot jouw dierbare. We maken dit beeld compleet tijdens een kick-off sessie van ongeveer een uur. Dit kan via videobellen.

Selectie. Aan de hand van mijn tips start je met een voorselectie van foto’s, video’s, muziek en/of tekst. Daarna kom ik een dagdeel naar je toe om samen jouw voorselectie door te nemen, te brainstormen en een keuze te maken voor het verhaal van de film.

Uitwerking. Hiervoor zijn er twee opties:

01
Ik ga aan de slag met de vormgeving van de film. Zodra het eerste ontwerp staat plannen we een feedbackronde en werken we toe naar het eindresultaat.

02
Ik kom een dagdeel naar je toe en help je bij het vormgeven van de film. Ik leer jou hoe je dit kan doen zodat jij na dit dagdeel zelf aan de slag kan. Leerzaam, waardevol en het geeft je voldoening. Naderhand ben ik bereikbaar voor vragen via de mail of whatsapp. Side note; een Apple MacBook of iMac met iMovie is een vereiste.

Beleving en terugblik. We gaan samen het eindresultaat van de film bekijken via videobellen. Daarnaast blikken we kort terug op het proces van jouw persoonlijke reis.

VOORBEELDEN

Ik maakte onder andere onderstaande films voor de afscheidsceremonie van mama in 2019. Ik bekijk ze regelmatig op mijn mobiel. Het is fijn dat je ze op deze manier gemakkelijk tot je beschikking hebt.

De eerste film is een levensloop met alle highlights vanaf de geboorte van mijn oudere zus Ilvy tot aan het laatste moment als gezin samen.

De tweede film begint bij de geboorte van mijn zoon. Het moment dat mama oma werd en ik mama. In de film zie je foto’s en video’s vormgegeven die mama met mij deelde tijdens het oppassen. Wat ben ik blij dat ze Jent heeft leren kennen.  Zij maakte een belangrijk deel uit van zijn eerste levensjaren. Met deze film kan ik dit later aan hem laten zien.

01

02