02 HUISALTAAR

Een plek in huis met tastbare herinneringen aan jouw dierbare, eventueel aangevuld met symbolische en energetische items.
Waar je thuis kunt komen bij jezelf.
2.1 REFRESH YOUR HOME

Om tot een huisaltaar te komen, een krachtplek te creëren die je ondersteunt in je rouwproces doorlopen we de volgende stappen:

energize, organize en personalize your home.

We gaan de energie opschonen, uitzoeken welke spullen voor jou waardevol zijn en deze een mooie plek in huis geven. Deze stappen helpen jou een plek te creëren waar de herinneringen tot leven komen en jij meer tot jezelf kunt komen. Dit traject bestaat uit meerdere contact momenten en ik kom twee dagen bij jou thuis.⁣⁣

2.2 REFRESH IN ONE DAY

We doorlopen grofweg dezelfde stappen als bij ‘Refresh your home’ alleen kom ik één dag bij jou en werken we met bestaand interieur.⁣⁣

HOE HET WERKT?

Het ‘Refresh your home’ traject ziet er in grote lijnen zo uit:

Verdieping. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen vraag ik jou een vragenlijst in te vullen die mij inzicht geeft in wie je bent, wat jouw interesses en eigenschappen zijn en wie jouw dierbare was. Hier gaan we vervolgens dieper op in tijdens een gesprek van een uur via videobellen.

Organize and energize. Ik kom een dagdeel bij je thuis. Dit moment staat helemaal in het teken van het energetisch opschonen en het uitzoeken van persoonlijke waardevolle spullen. We pikken samen de pareltjes eruit die jouw dierbare eer aan doen en die een mooie plek mogen krijgen. Voor ik vertrek geef ik je handige tips en tools zodat jij in de toekomst zelf de energie in jouw huis in balans kunt houden.

Uitwerking. Ik maak een plan om toe te werken naar het visuele eindresultaat. Hierin worden ook de elementen opgenomen die je eventueel kunt aanschaffen, zoals kaarsen, fotohouders en andere accessoires. Is er ruimte voor en behoefte aan een grotere restyling, dan neem ik hier ook meubel- en kleuradvies in mee. Voelt het goed? Dan plannen we het volgende moment in.

Personalize. Ik kom een dagdeel naar je toe om samen de herinneringen vorm te geven in een huisaltaar en de puntjes op de i te zetten. Hier koppelen we een mooi herdenkingsritueel aan. Het wordt een bijzondere dag waarbij we stilstaan bij jou en je dierbare en de waardevolle herinneringen die hierbij horen.

Check-up. Na vier weken bel ik je om te horen hoe jij je voelt en in hoeverre het vormgeven van de herinneringen heeft bijgedragen aan het gevoel van thuiskomen.

THEORIE ACHTER HUIS EN ENERGIE
Alles is energie, dus ook jouw huis en de spullen die je daarin verzameld hebt.

Die spullen bevatten verhalen en herinneringen. Alles wat jij aan je huis toevoegt, elke functie die je toekent aan een ruimte en iedere handeling die je er verricht, is van invloed op de energiestroom. Die energiestroom mag zo nu en dan weer opgefrist worden, zodat jouw huis in lijn is met wie jij bent en waar je dan staat in je leven.

Jouw huis weerspiegelt wie je bent en hoe je je voelt. Het kan gebeuren dat jouw huis niet meer aansluit bij wie jij bent. Bijvoorbeeld door het verlies van een dierbaar persoon, waardoor jouw energieveld is veranderd. Maar ook het simpelweg (visueel) ontbreken van persoonlijke spullen kan ervoor zorgen dat jij je niet helemaal lekker voelt in je huis.⁣⁣