0.2 INITIALS ART

Een grafisch kunstwerk gebaseerd op de initialen van jou en je dierbare.

Een reminder voor de liefde die altijd blijft bestaan.

Na het overlijden van mama wist ik het meteen, ik wil iets blijvends dat mij aan haar herinnert. Iets dat ik altijd dicht bij me heb. Ik koos voor een tatoeage. In het ontwerp zijn de volgende elementen verwerkt: hart, zon(nestralen), een vogel (vleugels), hoofdletter B en M. Mijn mama heet Brigitte. Het ontwerp staat symbool voor vrijheid, liefde, verandering, kracht, vertrouwen en lichtheid. Ik heb de tatoeage op mijn onderarm laten zetten, een plek die ik altijd zie. Zo kan ik overal en op elk moment contact met haar maken, met een gevoel of een fijne herinnering. Het ontwerp is ook de screensaver van mijn telefoon en ik heb het laten graveren in een ketting. Het bied mij troost en dit gun ik jou ook!

HOE HET WERKT?

We starten met een gesprek via Zoom waarin we kennismaken en brainstormen over de initialen en/of symbolen die je graag terug wilt zien in het kunstwerk. Zodra dat duidelijk is ga ik voor je aan de slag. Na gemiddeld vier weken nemen we samen de voorstellen door waaruit je kunt kiezen. We filteren de opties en bespreken wat je nog graag aangepast wilt hebben aan het ontwerp van je keuze. Zodra het ontwerp helemaal naar je zin is krijg je het digitaal toegestuurd. Wil je het kunstwerk laten drukken en inlijsten en kun je daarbij advies gebruiken? Dan help ik je met het uitzoeken van papier en een lijst die bij het ontwerp passen.

VOORBEELD

Dit kunstwerk is gemaakt voor een dochter van wie de vader en moeder zijn overleden.

In dit kunstwerk zijn de initialen W-H, R en L verwerkt. W-H is van Willem-Huib de vader, R is van Ria de moeder van Loes. De H is prominent aanwezig. Dit staat ook voor ‘huis’, thuis(basis), je fundament.

 

Recensie

‘Al een tijdje was ik op zoek naar een ontwerp voor een tatoeage die in het teken staat van mijn beide overleden ouders. Toen ik op de Instagram pagina van Romy terecht kwam en de initials art zag, wist ik gelijk: dat wil ik. Na een telefoongesprek waarin ik mijn wensen heb aangegeven is Romy aan het werk gegaan. Tijdens een zoom-meeting waarin we eerst een heel fijn gesprek hebben gehad hoe het voelt om je ouder(s) te hebben verloren, heeft ze 2 verschillende ontwerpen laten zien. Met een paar kleine aanpassingen, heeft ze een geweldig mooi ontwerp gemaakt. Ik kan niet wachten tot hij op mijn arm getatoeëerd gaat worden. Zo heb ik mijn ouders altijd dicht bij mij.’

Loes

VOORBEELD

Dit kunstwerk is gemaakt voor moeder, dochter en zoon waarvan man/vader is overleden.

In dit kunstwerk zijn de initialen J, M en L verwerkt. J is van vader/man Jeroen. M-L staat voor moeder/vrouw Marie-louise en voor dochter Leoni en zoon Maarten. Ze hebben voor twee ontwerpen gekozen. Ze gaan alledrie een tatoeage laten zetten. Zo bijzonder.

 

Recensie

Gelukkig groeit de ‘rouwcommunity’ op Instagram. Die geeft me veel steun en herkenning. Op die manier zijn we ook bij Romy terecht gekomen. Zij luisterde naar mijn verhaal en ik vond ik haar een gelijkgestemde. Het is per definitie niet zo dat je het zelf moet hebben ervaren om begripvol te zijn maar bij Romy voel je dat ze weet waar je het over hebt en soms hoef je zelfs dat niets eens te zeggen. Het ontwerpproces was meer een samenwerking dan een opdracht die Romy voor ons uitvoerde. Ze heeft iets ontworpen waar we als gezin erg emotioneel van werden. Het was weer een goede aanleiding om met de kinderen te praten over hun vader. We missen hem meer en meer.

Marie-Louise

Voor mij is initials art een symbool dat mijn intentie om met mama te verbinden ondersteunt.

Ik liet het niet bij één tatoeage (ik moet bekennen dat ik er al meerdere had voordat mama kwam te overlijden).

‘Ma’ is haar unieke handschrift. Ze zette dit altijd op een kaart of in een fotoboek. Het typeert haar.

In de abstracte tatoeage zijn meerdere elementen verwerkt. Twee met elkaar verbonden cirkels en een oog. De twee cirkels koos ik omdat mama vlak voor haar dood ons een ketting gaf met twee cirkels in elkaar (oneindige verbinding). Het oog staat voor het gegeven dat ze altijd meekijkt van boven en een oogje in het zeil houdt.