0.3 ROUWBEGELEIDING

Een online traject waarin je bewust gaat rouwen aan de hand van creatieve opdrachten.
A STORY TO REMEMBER – JOURNEY

We gaan samen actief en bewust stilstaan bij jou en je dierbare door middel van opdrachten. We bespreken jouw ervaringen en de uitwerking van de opdrachten uitgebreid in online sessies via Zoom. De opdrachten die je krijgt hebben alles te maken met tastbare herinneringen, vormgeving, schrijven, symbolen, rituelen en selfcare.

Het ondersteunt je bij:
– in contact komen met je gevoelens (en je dierbare)
– toelaten van emoties
– creëren van momenten voor jezelf
– woorden geven aan je rouw
– vertalen/vormgeven van iets waar je geen woorden aan kan geven

Je ontdekt dat je niet alleen bent, dat alles wat je voelt normaal is en dat het ervaren van deze emoties en het oproepen van herinneringen raken én troosten. Dit helpt bij het opnieuw vormgeven van je leven zonder je dierbare. Het leven vormt zich om jouw verlies heen.

HOE HET WERKT?


1:1 of groepstraject

Via een vrijblijvend kennismakingsgesprek geef ik toelichting, bekijken we of er een klik is en of een 1:1 of een groepstraject passend is.

In het kort
– duur +/- 8 weken
– diverse opdrachten zoals bv. schrijven met uitleg, foto’s en tips
– 6 uitgebreide sessies via Zoom
– doorlopend contact via whatsapp
– erkenning, herkenning, en verbinding gelijkgestemde(n)

Extra’s
– afgestemde subopdrachten
– meditatie
– intuitiekaartenreading
– persoonlijk advies (denk aan stylingtips huisaltaar etc.)

RECENSIES

1:1 traject

‘Ik had al lange tijd het gevoel iets te willen doen met het ver weggestopte verdriet over het vroege overlijden van mijn vader. Maar ik wist niet goed hoe of wat. Toen Romy op mijn pad kwam, voelde dat als een teken om hiermee aan de slag te gaan. Dankzij de gesprekken ervoer ik dat het helemaal niet eng is om naar mijn verdriet te gaan en het de ruimte te geven. Het mag er allemaal zijn, het hoort bij mij, het hoort bij het leven. Ook voelde ik een enorme rust. Het heeft me (nog) bewuster laten kijken naar dingen die belangrijk voor me zijn en heeft me geleerd hoe ik ze een betere plek in mijn leven kan geven. Er gebeurt is in de energie, van mij en van mijn huis. Mooi om te ervaren. Ik kan iedereen die met verlies van een dierbare te maken heeft het traject met Romy aanraden.’

Karin
Groepstraject

‘Na het overlijden van mijn vader kwam er zoveel op mij af, dat ik in de overleefstand stond en moeilijk bij mijn gevoel kon komen. Dat was voor mij de reden om mee te doen aan dit traject. Wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. De verschillende opdrachten gaven houvast om ruimte te creëren  voor mijn rouw. Het actief bezig zijn, heeft mij geholpen en is iets waar ik zeker nog wat aan ga hebben. Romy begeleidde het geheel op een zeer prettige manier. Ze straalt veel warme uit en laat iedereen zich op haar gemaak voelen. Ze laat zich ook inspireren door spiritualiteit, maar dringt niet op en creëert daarmee juist de ruimte om open te staan voor nieuwe ervaringen. De verbinding met de groep was voor mij ook erg waardevol. Het was fijn om herkenning in elkaars verhaal en gevoel te vinden. ‘

Sacha

VOORBEELD OPDRACHT

Share your story

Verzamel acht to tien beelden die de relatie tussen jou en je dierbare symboliseren.

Ondersteunende vragen:
– Welk beeld komt er het eerst in je op als je aan je dierbare denkt?
– Wat is je lievelingsfoto?
– Wat typeert je dierbare?
– Hoe omschrijf jij je dierbare?
– Wat was de lievelingskleur/-bloem/-symbool van je dierbare?

Ik heb hieronder een paar beelden gekozen die bij mij en mama passen. Het beeld links is mijn lieve mama en dit typeert haar. Zo was ze. Creatief, sociaal en ze werkte jaren in de zorg. Het schilderij met de engelen (die ook op hartjes lijken) heeft ze zelf gemaakt. Prachtig schilderen dat kon ze. Toen ik de foto van het schilderij zag realiseerde ik me dat het gelijkenissen heeft met mijn eerste teken een blad (engel en hart ineen vind ik) dat twee dagen op mijn keukenraam bleef plakken. Ze hield enorm van engelen en had er een hoop. Ze ging graag naar kringloopwinkels, waar ze ook de marmeren onderzetter voor mij kocht. Het horloge dat erop ligt heeft ze jaren gedragen. Ik zie het nog voor me. Ik heb het van haar gekregen.