0.3 ROUWBEGELEIDING

Online groepstraject

We gaan samen bewust rouwen aan de hand van creatieve opdrachten. 

We bespreken jouw ervaringen en de uitwerking van de opdrachten in online sessies via Zoom. De opdrachten die je krijgt, hebben alles te maken met tastbare herinneringen, vormgeving, schrijven, symbolen, rituelen, selfcare, bewustwording en reflectie.

A story to remember journey

 

Online groepstraject

– 3 tot 6 personen
– duur +/- 6 weken
– diverse opdrachten zoals bv schrijven met uitleg, foto’s en tips
– uitgebreide sessies via Zoom
– doorlopend contact via whatsapp

Extra’s
– intuïtiekaartenreading
– meditaties
– herkenning, inspiratie en verbinding gelijkgestemden

Start sept of oktober. Meld je nu aan.
We beginnen wanneer de groep genoeg deelnemers heeft. Dan bekijken we samen wanneer de sessies plaatsvinden.

Voorbeeld opdracht

‘Share your story’

Verzamel acht tot tien beelden die de relatie tussen jou en je dierbare symboliseren.

Ondersteunende vragen:
– Welk beeld komt er het eerst in je op als je aan je dierbare denkt?
– Wat is je lievelingsfoto?
– Wat typeert je dierbare?
– Hoe omschrijf jij je dierbare?
– Wat was de lievelingskleur/-bloem/-symbool van je dierbare?

Ik heb hieronder een paar beelden gekozen die bij mij en mama passen. Het beeld links is mijn lieve mama en dit typeert haar. Zo was ze. Creatief, sociaal en ze werkte jaren in de zorg. Het schilderij met de engelen (die ook op hartjes lijken) heeft ze zelf gemaakt. Prachtig schilderen dat kon ze. Toen ik de foto van het schilderij zag realiseerde ik me dat het gelijkenissen heeft met mijn eerste teken, een blad op het keukenraam (engel en hart ineen vind ik) dat twee dagen op mijn keuken raam bleef plakken. Ze hield enorm van engelen en had er een hoop. Ze ging graag naar kringloopwinkels, waar ze ook de marmeren onderzetter voor mij kocht. Het horloge dat erop ligt heeft ze jaren gedragen. Ik zie het nog voor me. Ik heb het van haar gekregen.

Testimonial – online 1 : 1 traject

Ik had al lange tijd het gevoel iets te willen doen met het ver weggestopte verdriet over het vroege overlijden van mijn vader. Maar ik wist niet goed hoe of wat. Toen Romy op mijn pad kwam, voelde dat als een teken om hiermee aan de slag te gaan. Dankzij de gesprekken ervoer ik dat het helemaal niet eng is om naar mijn verdriet te gaan en het de ruimte te geven. Het mag er allemaal zijn, het hoort bij mij, het hoort bij het leven. Ook voelde ik een enorm rust. Het heeft me (nog) bewuster laten kijken naar dingen die belangrijk voor me zijn en heeft me geleerd hoe ik ze en betere plek in mijn leven kan geven. Er gebeurt iets in de energie, van mij en van mijn huis. Mooi om te ervaren. Ik kan iedereen die met verlies van een dierbare te maken heeft het traject met Romy aanraden.

Karin
Testimonial – online groepstraject

‘Na het overlijden van mijn vader kwam er zoveel op mij af, dat ik in overleefstand stond en moeilijk bij mijn gevoel kon komen. Dat was voor mij de reden om mee te doen aan dit traject. Wat ben ik blij dat ik het gedaan heb! De verschillende opdrachten gaven houvast om ruimte te creëren voor mijn rouw, zowel mentaal, als ‘fysiek’ door middel van een huisaltaar. Het actief bezig zijn met rouw was iets wat ik nog niet eerder op deze manier had gedaan, maar wat me wel erg veel geholpen heeft en waar ik zeker nog wat aan ga hebben in het verdere rouwproces. Romy begeleidde het geheel op een zeer prettige manier. Ze straalt veel warmte uit en laat iedereen zich op haar gemak voelen. Ze laat zich ook inspireren door spiritualiteit, maar dringt niets op en creëert daarmee juist ruimte om open te staan voor nieuwe ervaringen. De verbinding met de groep was voor mij ook erg waardevol. Het was fijn om herkenning in elkaars verhaal en gevoel te vinden.’

Sacha
Testimonial – online groepstraject

‘Door Romy ben ik actief bezig geweest met mijn rouwproces op een creatieve manier. Ik heb geleerd dat er meerdere vormen van rouwen mogelijk zijn en dat iedereen hierin verschilt. Door het delen met de groep meiden leer je ook veel. Ondanks dat ik zelf niet altijd behoefte had om iets te delen, deden de andere dat wel. Hierdoor ontstaat openheid en verbondenheid. Ik ben enorm dankbaar dat ik dit via social media ben tegengekomen en ik ben mij enorm gaan thuis voelen in mijn rouwproces door deze cursus. Romy geeft veel content en fijne opdrachten. Dit maakt het draagbaar. Het is confronterend maar ik gun echt iedereen deze creatieve manier van rouwen. Het zet je op een fijne manier aan het denken. Ik heb veel gehuild maar óók veel gelachen. Door het afsluitende ritueel voelde ik mij nóg meer verbonden met de meiden die ik simpelweg via zoom heb ontmoet. Het voelt als een extra beetje familie, en juist dát kan je goed gebruiken als je een dierbare hebt verloren. Heel veel lof voor Romy voor de liefde die ze hierin heeft gestopt, je merkt aan alles, ze doet dit met hart én ziel.’

Iris